”Skönt att vi fick lov att vara lite veliga!”


Samboparet Joacim och Hanna erkänner villigt att de bytte åsikt många gånger under husbyggarprocessen. ”Det kändes jättebra att vi kunde ångra oss och göra ändringar”, menar Joacim. ”VårgårdaHus har varit tillmötesgående och hjälpsamma hela vägen.”


Sommarlovet har precis börjat och trebarnsfamiljen Esbjörnsson/Samuelsson i Alingsås är förväntansfull inför första sommaren i sitt nya hus. Alma, nio år, visar stolt runt i trähuset, som ligger vackert inbäddat bland berg och gräsmatta i söderläge. Lillebror Filip följer henne tätt i hälarna, medan minstingen Theo vilar tryggt i mammas famn.


Egna val ger huset personlighet

Villa Ekängen är ett klassiskt 1,5-planshus med många rum och generösa ytor i vardagsrum och kök. Utifrån denna populära husmodell har Hanna och Joacim gjort sina egna individuella val, anpassade för just deras familj.

Planlösningen har till exempel justerats, bland annat har de låtit bygga en extravägg vid trappan på övervåningen för att dämpa ljudet mellan våningsplanen. Fler exempel på Hannas och Joacims egna val är liggande panel på fasaden, dubbeldörrar på altanen och flytt av en takkupa. Resultatet blev ett väl anpassat hus med äkta charm.

Med naturen inpå knuten

En stor fördel med att bygga nytt är att man får möjlighet att välja omgivning och tomt.  På Joacims och Hannas önskelista stod en ljus och solig trädgård och en stor altan. De ville ha närhet både till naturen och till småstadens centrum, till skolor och dagis. Bingo! Allt detta har familjen fått.

Nu bygger släkten vidare

Superlativerna haglar när Hanna och Joacim beskriver sin upplevelse av att bygga hus. De är mer än nöjda med VårgårdaHus, inte minst när det gäller säljaren Catarina Bobergs vilja att hela tiden finna de bästa lösningarna.

Desto roligare att släkten lyssnar på deras rekommendationer. Hannas kusin är redan i full gång med att bygga sitt VårgårdaHus i Lerum. ”Jättekul!” skrattar Joacim.* Klicka på valfri bild för att se större version och starta bildspelsläge

YouTube Facebook Twitter Mobil