Beställ katalog

VäljHar ni tomt?Beställ katalog

VäljHar ni tomt?Visst kan det vara lockande att nyfiket glänta på dörren hemma hos folk?

Ett hus är ofta en spegel av människorna som bor där. Och det gäller i högsta grad för de VårgårdaHus-kunder, som presenteras här. De har valt att bygga nytt helt efter sina egna behov och önskemål. Deras personliga stil präglar nu boendet, både utvändigt och invändigt. Och alla har de tveklöst sin unika charm.

Välkommen in på en titt!

Villa Ekbacken, 2018

Modernt och anpassat efter tomtens möjligheter

Henrik Wallgard och Louise Mobach letade ett bra tag men hittade inget passande hus. Till slut dök en tomt upp som fick dem att ändra sina planer och istället satsa på att bygga nytt.

Tillsammans med sonen Oliver bor de nu i en modern och stilren suterrängvilla som de inrett för att passa en aktiv livsstil som även tar vara på livets goda.

För att utnyttja tomten optimalt fungerade ett suterränghus allra bäst. Valet föll på Villa Ekbacken vilket smälte bra in i omgivningen. Husets vita liggande panel och svarta tegeltak ger ett fräscht och stilfullt intryck.

Vi bor i ett mysigt område, med mycket grönt och som dessutom är sjönära. Här finns också flera nybyggda hus med goda grannar som har ett liknande liv.

Familjen har ett stort inredningsintresse och man sökte inspiration från många håll. Detta resulterade i en rad ändringar och tillval. En praktisk walk-in closet, en bastu och en braskamin var givna val.

Balkongen gjordes dubbelt så stor, med gott om plats för bord och stolar, där man smidigt kan umgås under sköna sommardagar. Den fick även ett glasräcke som ger en härlig känsla av rymd vilket också de stora fönstren på både övre och nedre våningen bidrar till.

Intresset för god mat och dryck är stort i familjen och därför var det viktigt att köket fick bra arbetsytor och även kan fungera som en naturlig samlingsplats. Man har dessutom flyttat på några innerdörrar för att göra bostaden enklare att möblera. Att tänka igenom placeringen av belysning och eluttag är också viktigt för att skapa trivsel och lättare åtkomst.

Vi bollade en del idéer med vår säljare och lyssnade på hantverkarnas råd. De besöker många bostäder och det är klokt att ta vara på deras kompetens. Vi fick många goda råd, bland annat om hur spotlights kunde placeras i fönstren. När man bygger hus är det väl värt att genomföra de tillval man önskar medan hantverkarna är på plats. Det blir dyrare att göra ändringar i efterhand och man blir mer nöjd när det blir som man tänkt sig – eller till och med bättre.

Fler Hemma-hos reportage finner du här!