Beställ katalog

VäljHar ni tomt?Beställ katalog

VäljHar ni tomt?Visst kan det vara lockande att nyfiket glänta på dörren hemma hos folk?

Ett hus är ofta en spegel av människorna som bor där. Och det gäller i högsta grad för de VårgårdaHus-kunder, som presenteras här. De har valt att bygga nytt helt efter sina egna behov och önskemål. Deras personliga stil präglar nu boendet, både utvändigt och invändigt. Och alla har de tveklöst sin unika charm.

Välkommen in på en titt!

Villa Säveholm, Västerås 2017

Glitter och glamour till både vardag och fest

Att skapa ett boende som passar den egna stilen är grunden för ett personligt och trivsamt hem. Det behöver heller inte vara så komplicerat om man bara tänker lite utanför boxen. Drömhuset, som fungerar i livets olika skeenden, finns inom räckhåll!

Åsa Björk och dottern Vilda bor utanför Västerås i ett modernt och stilrent hus. Utgångspunkten var vår Villa Säveholm men här ryms också många personliga lösningar och detaljer. Huset är praktiskt och lättskött och fungerar utmärkt till både vardag och fest. Inte utan anledning gick husprojektet under arbetsnamnet Galaxy Glitter.

  • Jag gillar att ha det fint omkring mig, berättar Åsa. Och det får gärna finnas inslag av glitter och blingbling. Det tycker både jag och Vilda om.

Gott samarbete gav bra idéer

Åsas husbyggande startade med att hon fick kontakt med en av VårgårdaHus säljare och tillsammans bollade man sedan tankar och förslag fram och tillbaka.

  • Vi utbytte massor av idéer och samarbetet var lättsamt, roligt och präglades av känslan att ingenting är omöjligt, berättar Åsa. Jag hade många egna idéer som man tog vara på och jag är så tacksam för de tips som jag fick. Ett exempel är de inmålade gipssmygarna som bidrar till en exklusiv touch.

Fönster påverkar alltid karaktären på ett hus och här valde man att använda spetsformade fönster för en mer avskalad stil. Detta ledde även till att man höjde husets väggliv med 20 cm för att ge fönster och tak samma vinkel, vilket gör att huset ser gladare ut. Husets mittparti är också breddat för att få en större hall.

Golvet i hallen består av stora, svarta klinkerrutor med silvriga inslag. Inspirationen till detta hittade Åsa på SF:s bio i Västerås. Med ett öppet sinne kan man hitta användbara uppslag på alla möjliga ställen.

Ett hus för livets alla dagar

Att forma huset efter smak och livsstil kan låta självklart, men ibland är det lätt att tro att många saker måste göras på traditionellt sätt. Det är dock inget problem för Åsa. Hon är inte rädd för att gå sin egen väg och är dessutom intresserad av heminredning. Både funktion och estetiskt uttryck är viktiga för henne.

  • Jag har valt bort en hel del av de lösningar som från början fanns med i Villa Säveholm och istället använt egna idéer. Dessa fick jag alltså god hjälp av VårgårdaHus att genomföra. De lyssnade verkligen på mina önskemål, funderade och kom tillbaka med förslag som jag gillade. Jag fick otroligt bra hjälp och det var roligt och inspirerande att bolla tankarna!

Förändringarna från ursprungsmodellen kunde gälla såväl stora saker som små och ingenting lämnades åt slumpen. Ytterdörrens svarta pardörr har ett instansat gatunummer vilket var Åsas egen idé – en stilfull detalj som passar mycket bra mot den mörka bakgrunden. Ibland är det just sådana små enskilda element som förhöjer och förädlar intrycket, ofta kanske till och med över förväntan.

Till sovrum, kök och vardagsrum valde hon laminatgolv i grå ton. Golvet är lättskött, tåligt och står emot repor och märken efter höga klackar. Dessutom är det vackert och ger huset en harmonisk klangbotten. Även övriga delar av huset är välbalanserade och går färgmässigt i svart, vitt och grått. Då blir också inslagen av glitter mer effektfulla – som en pikant krydda i tillvaron.

Åsa ville även ha en egen privat avdelning i huset, med sovrum och badrum, vilket man tog fram ett passande förslag på. Självklart fick också Vilma ett eget rum. Därutöver finns bra och genomtänkta förvaringsmöjligheter vilket är viktigt för att livet ska kunna löpa lättare.

Praktiskt kök med stora ytor

Köket var den största anledningen till att Åsa valde att utgå från vår husmodell Villa Säveholm. Det passade helt enkelt bäst enligt hennes önskemål.

  • Jag tycker om att baka och stå i köket så köket är en viktig plats för mig. Det ska både vara lätt att arbeta här och samtidigt ska miljön vara snygg.

Kökets medelpunkt är den stora köksön som är på 3,6 x 1,2 meter. Den toppas av en svart granitskiva med inslag av glitter, vilket blir mycket elegant. Här finns också ett snyggt infällt väggparti med kyl, frys och ugn. Till köket valde Åsa dekorativa handtag i stil à la blingbling. Dessa är även monterade i badrummen, vilket de från början är avsedda för.

Högt i tak och värmande brasa

Vardagsrummet, som har en öppen planlösning mot köket, är ljust och luftigt. De stora fönstrena ger ett härligt ljusflöde och ryggåstaket tillför extra rymd. Genomgående är husets takhöjd högre än standard och ligger på 2,6 meter, förutom i mittskeppet där det sänktes för att skapa större dynamik.

I vardagsrummet finns också en flitigt använd braskamin som både ger värme och höjer mysfaktorn med åtskilliga grader. Här har familjen suttit många gånger och njutit av den hemtrevliga känslan som den sprakande brasan medverkar till.

Ett hem för både stora och små

Det märks att både Åsa och Vilda trivs i sitt hem. Det är personligt och som klippt och skuret för såväl smidigt vardagsliv som festliga tillfällen. Här finns gott om plats och snart kommer det även att finnas en altan på baksidan så då blir det ännu mer utrymme när kompisarna kommer på besök. Det är bara att ta steget ut från köket så står man på en härlig uteplats som delvis ligger i lä.

  • Vi gillar att bjuda hem vänner och huset ska därför vara lätt att umgås i, säger Åsa. Det tycker jag verkligen att vi lyckades med.