Alingsås - Prästeryd

27292105.jpg

Varmt välkomna till populära Torvmossen och Lingonriset! I området bor du nära för- och grundskola, sjö och natur samt handelshuset Vimpeln där det mesta finns. För den aktive är det en kort avstånd till bra och utmanande motionsslinga runt sjön Gerdsken. På sommaren har du nära till flera olika badplatser och på vintern är sjön perfekt att utnyttja för skridskoåkning. Här bor du med andra ord med närhet till det mesta, naturen och på bara tjugo minuters promenad är du inne i Alingsås charmiga stadskärna med kullerstensgator. Bussen, som passerar strax utanför dörren, är också ett skönt och smidigt alternativ. Totalt erbjuds fem stycken villatomter på Torvmossen. Det är ett samarbete mellan Fastighetsbyrån, som säljer tomterna och Vårgårdahus, som genom sin totalentreprenör Team Lyckebacka AB kommer att bygga nyckelfärdiga hus enligt köparens önskemål på dessa tomter. Markägare är Alingsås Mark och Bostads AB. Familjära 1,5-plans villor (Villa Nygård) och välplanerade suterränghus (Villa Ekbacken och Villa Orrebacka) kommer att tas fram som koncept till detta område för att passa miljön och området på bästa möjliga sätt. I enlighet med gällande planbestämmelser kan möjlighet finnas att bygga en annan husmodell med Vårgårdahus enligt överenskommelse. Se länk i annonsen till Vårgårdahus hemsida. De planerade tomterna, sett från Prästerydsvägen och inåt, med benämning, ungefärlig storlek och planerad husmodell är:

Tomt 1 (Lingonriset 3), cirka 724 kvm – Villa Nygård.
Tomt 2 (Lingonriset 6), cirka 915 kvm – Villa Nygård.
Tomt 3 (Lingonriset 11), cirka 1 430 kvm – Villa Ekbacken.
Tomt 4 (Lingonriset 10), cirka 830 kvm – Villa Ekbacken.
Tomt 5 (Lingonriset 9), cirka 929 kvm – Villa Orrebacka.

De blivande tomterna är ännu inte avstyckade och fastighetsbildade av Lantmäteriet. Detta är under process just nu och beräknas färdigställas under sommaren 2019. Notera att angivna tomtstorlekar är uppskattade och inte helt tillförlitliga. Exakt tomtstorlek kommer att fastställas av Lantmäteriet vid avstyckningen vilket innebär att ytan kan komma att under- eller överskridas i enlighet med lagakraftvunnet beslut.

https://www.fastighetsbyran.com/sv/sverige/Objekt/?source=Hemnet%20Projekt&objektID=2072345