Konsten att välja fasadtyp

Den moderna nordiska designen är mycket populär både på insidan och utsidan av ett hus.
Högt till tak, stora fönster och öppna ytor att umgås på hör till den nordiska stilen, och till raka linjer och
minimalism passar en stående slät panel för att knyta ihop den moderna stilen.

Fundera lite över hur det ser där ni ska bygga hus, vilken stil ni gillar och vilket uttryck ni vill skapa med just ert hus!
Fasaden sätter prägel på huset och avgör hur karaktären och stilen på huset blir.
Svårt att föreställa er hur det blir? Kika in våra kunders hus här.


Träpanel

Träfasad ger stora möjligheter då det är enkelt att byta uttryck på huset med valet av panel. Ni kan till exempel välja stående eller liggande panel med romantiskt, modern eller strikt arkitektur. Med träpanel kommer en del underhåll och ni får räkna med att måla om fasaden med jämna mellanrum. En fördel är att färgen går att variera efter smak och tycke, kanske vill ni ha en annan färg senare?

Stående lockläkt

Stående lockläkt

Stående slät panel

Stående slät panel

Liggande slät panel

Liggande slät panel


Fagrabo_Tegel_webb.jpg

Tegelfasad

Tegel är ett naturmaterial som har lång livslängd och som kräver minimalt underhåll. Tegel erbjuder dock inte lika mycket valmöjligheter utseendemässigt som trä eller puts. Många förutser att tegel kommer att få ett uppsving igen då den underhållsfria livslängden är bra ur miljösynpunkt. Ett hus med tegelfasad kan få en något dyrare prislapp men om man jämför med underhållsarbetet man slipper kan det vara värt det!

 
Fagrabo_Puts_webb.jpg

Putsad fasad

Tradtionen med putsade hus är stark i södra Sverige men förekommer även i Stockholm och andra delar av landet. Väljer du ett VårgrådaHus med putsad fasad, levererar vi huset med StoVentec skivor, ett godkänt ventilerat fasadsystem, som den lokala entreprenören sedan applicerar puts på. Med fasadtvätt fräschar du enkelt upp fasaden vid behov. Väljer du putsad fasad får du en robust villa med ett pampigt uttryck och karaktär!