Skapa ett badrum med spakänsla

Badrum har gått från att vara ett nödvändigt ont till att bli ett rum där man vill kunna slappna av och njuta. Vi söker också ofta en känsla av lyx i våra badrum för att sätta guldkant på vardagen. Här har vi samlat några tips på hur du med enkla medel får till den där lyxiga känslan och ett rum som ger associationer till ett avkopplande spa.

spakansla-1110x829.jpg

Förvaring

Grunden till ett välplanerat badrum som känns behagligt att vara i är en bra förvaring. De ska vara enkelt att lägga undan det man inte vill ska synas och enkelt att hålla rent. När du snabbt hittar vad du söker i lådor och skåp så undviker du stress. Det finns många bra förvaringsmöjligheter för ett badrum som kommod, hyllor eller rullvagn. Utnyttja höjden i mindre badrum och välj högre skåp som rymmer mycket på höjden. Tänk också på insidan av skåpen. Det ger en extra guldkant på tillvaron när hårsnoddarna och bomullspinnarna ligger i prydliga burkar i skåpet. Satsa på fina lådor, korgar eller skrin för att hålla ordning på smink, smycken och mindre grejer och förvara med stil.

På Leva & Bo får du många bra tips på sådant du behöver tänka på när du planerar ditt nya badrum eller innan en renovering. Vilka badrumsmöbler, kakel, klinker och badkar ska man välja? Där får du också badrumstips från inredningsexperten Maria Celin.

Textilier

För att skapa en ombonad känsla är textilier det allra enklaste verktyget. I ett badrum har du flera sätt att få in textil på som genom duschdraperiet, mattor och handdukar i olika storlekar. En matta på golvet dämpar eko och ger en skön känsla under nyvakna fötter. Hur du förvarar handdukarna när du inte använder dem finns många bra alternativ på. Handdukstorken är bra på många sätt, men för den där riktiga spakänslan så tipsar vi om att vika eller rulla handdukar prydligt och lägga på öppna hyllor. En stege i trä är också ett trendigt inslag i badrum för att hänga handdukar på.

Växter

Gröna växter är absolut något som passar bra att ta in i ett badrum, inte bara i resten av husets olika rum. Växter ger en härlig känsla av en lugn och grön oas. Plantagen har samlat förslag på växter som fungerar bra i skuggiga, fuktiga och varmare utrymmen som badrum. Det finns även växter som fungerar i badrum helt utan fönster.

Detaljer

Glöm inte att det ofta är detaljerna som gör det. Lägg den där sista touchen på inredning med en vacker tvålpump eller tvålfat, ljuslyktor, en tavla på väggen som fångar ögat eller fina förpackningar på hyllan. Här på Hemnet.se har Royal Design samlat detaljer som gör att du skapar ditt egna hemma-spa. Doften i ett badrum är också viktig för helhetsintrycket och är enkel att få genom doftljus, doftpinnar eller en tvål.