@celineshem lämnade storstaden för lugnet i den lilla kyrkbyn

För oss var det viktigt att skapa ett hus som utgår från miljön runt omkring och som passar in i landskapet. Eftersom vi byggde i en liten kyrkby längs öppna landskap fick vi snabbt tänka bort vår dröm om ett svart modern villa och istället hitta en balans mellan tradition och minimalism i husets formspråk. En utmaning med vår tomt är att den fina utsikten är åt ett håll och söderläget är åt det motsatta. Det, tillsammans med att vi ville ha ett enplanshus med många sovrum gjorde att jag själv ritade en planlösning exakt utifrån tomtens förutsättningar och familjens behov, men med utgångspunkt i villa Säveholm.

Vad är Instagram för dig?

Utan Instagram hade jag inte alls kunnat få samma inspiration och kunskap som var så värdefullt inför att bygga hus, det har underlättat massor att ta del av allt innehåll där. Det är också roligt att kunna inspirera och hjälpa andra, jag får ofta svara på frågor om allt från mått på fönster, till vilka takpannor vi valt eller vilken färgkod vi har på köksluckorna.

Celine Nordenhed

Gör: Specialpedagog på Specialpedagogiska skolmyndigheten. Driver kontot @celineshem och säljer sin konst på @ritarkivet

Bor: Tillsammans med familjen (3 barn, 1 hund och 2 kaniner) i ett Villa Säveholm i Linghem.

Favoritkonton att följa:
@faringsohuset började jag följa tidigt och det är min största inspiration skulle jag säga, älskar allt med det huset.
@bungalowners har ett fantastiskt hem i Belgien som har renoverats smakfullt.
@villa.soderskogen är ett väldigt fint ladhus i Finland, helt i min smak och en favorit i flödet.

Vilka bilder är populärast?

Utvändiga bilder på huset och poolområdet är populära tillsammans med bilder på köket och vårt stora vardagsrum som är öppet upp till nock.

Beskriv ditt flöde!

Mitt flöde består av inredning och design både interiört och exteriört. Det är skandinaviskt och minimalistiskt i lugna toner med en och annan mörkare kontrast. En kommentar jag får ibland av gäster är just att det faktiskt ser ut som på Instagram även i verkligheten och det är precis så jag vill ha det. Jag har alltid tyckt om att vistas i lugna miljöer utan för mycket intryck, det tror jag återspeglas i mitt Instagramflöde.