Skapa ett drömkök!

Att välja vilket kök man ska ha är ett stort beslut som inte är helt enkelt. Köket ska vara snyggt, praktiskt och hållbart över tid med många funktionella lösningar - vilket kan vara svårt att balansera. Här kommer några tips som hjälper er längs vägen! Vill ni ha mer köksinspiration? Kika in på https://www.vedum.se/ eller följ oss på Instagram @vargardahus

1. Besök köksutställnigar

Vår köksleverantör Vedum Kök och Bad har utställningar runt om i landet där ni kan få en känsla och upplevse av hur ert kök ska se ut. Inspireras av färger, praktiska lösningar och trender medan ni klämmer, känner och funderar på vad som passar just er. Använd gärna moodboard verktyg som Pinterest, Ingstagram och bildsök på Google! En Moodboard kan bestå av färger, materialval, inredning, växter eller andra bilder som skapar en känsla av hur köket ska upplevas och se ut. En moodboard är alltid ha, speciellt för att kunna gå tillbaka till när alla beslut ska tas.

2. Stil och känsla

Har ert hus en speciell stil eller karaktär? Finns det ledord att utgå ifrån? Använder er av samma ledord när det kommer till köket. Hur ska köket upplevas? Ska det smälta in på ett naturligt sätt eller ska det ta för sig? Är köket en samlingsplats eller är matplatsen det? Fundera över hur köket upplevs i förhållande till de andra rummen.

3. Praktiska lösningar

Det finns en del saker att ha i åtanke när man planerar ett kök. Placera kylen och frysen nära spisen för att slippa onödigt spring, skaffa utdragbara system i lådor, kök och skafferi. Det är både ergonomiskt, praktiskt och ger en bra överblick. Ska ni ha en köksö med spishäll? Då behöver ni ha en ho på ön så att ni slipper förflytta er i köket med en varm kastrull! Självklart projekteras alla våra hus efter de krav som ställs på t.ex tillgänglighet, detta påverkar framförallt kök och badrum. Funderar ni mer över detta? Prata med er säljrepresentant eller läs mer på boverket.se

4. Belysning och eluttag

Ett kök ska både bra arbetsljus och stämningsljus så planera in detta från början med t.ex spolights i överskåpen, en taklampa över köksbordet och gärna många dimbara ljuskällor! Ett tips är att sätta små spotlights i föntren i kök och vardagrum då det skapar ett ombonat inttryck. Eluttag kan man behöva en hel del utav och idag finns det flera smarta lösningar på hur man kan dölja dessa!

5. Förvaring

Hur mycket förvaring behöver ni? Är ni sugna på ett skafferi eller på ett kök utan överskåp? I ett kök ska det få plats mycket olika saker så fundera på andra smarta lösningar som hängade krokar, smala fack för kokböcker, källsortering under diskbänken eller under en inbyggd kökssoffa. Vår köksleverantör Vedum har mycket kunskap om dessa lösningar så bolla gärna era idéer med dem!