Att skapa en entré i huset

Entrén är det första du möts av på ett hus och det är här du har möjlighet att ge ett bra första intryck. Det är viktigt att ge en välkomnande känsla både till gästerna men också till dig själv. En välkomnande entré säger också välkommen tillbaka när du lämnar huset. Fundera på vilken känsla du vill förmedla innan du börjar planera. Ska entrén inge trygghet, exklusivitet eller kanske snickarglädje?

Var du ska placera entrén i huset är inte alltid självklart. Framförallt om du har en problematisk tomt i olika nivåer. I de fall kan ett suterränghus vara rätt alternativ, då kan du lägga entrén antingen på det undre eller övre planet. Se till exempel vårt moderna suterränghus Villa Orrebacka.

Valet av en mindre eller en större veranda vid entrén gör stor skillnad för intrycket av huset. I Villa Emyhill som går i New England-stil är verandan stor med plats för en större sittmöbel. Verandan sträcker sig runt hörnet på huset och härifrån når du groventrén. När du besöker Villa Södergården tar du istället ett steg upp på en mindre veranda som utstrålar snickarglädje. Här kan du till exempel bygga ihop verandan med en takkupa för att ge huset ett mer klassiskt utseende.

trevlig-entre-1110x746.jpg

NorDan som arbetar med dörrar ser en ökning av trenden att välja en ytterdörr i personlig stil. Här kan du läsa om ytterdörrar med personlighet och karaktär. Även om ytterdörren ska vara välkomnade bör man också ha med säkerhet, kvalité, hållbarhet, energi och klimat i tanken. Bilden är tagen hos en av våra kunder i Västerås som bor i husmodellen Villa Säveholm och som har valt en mycket personlig ytterdörr.

En av fördelarna med entrén på just Villa Säveholm är att entrén ligger skyddad mellan husets H-form och skapar en uteplats i lä. En sådan plats är perfekt för att sätta upp en cafémöbel och avnjuta en kopp kaffe vid. Bland annat Plantagen och Ikea har caféset som även fungerar bra på en mindre veranda där man vill slå sig ner ibland.

Många har önskemål kring tiden på dygnet då de vill kunna njuta av att solen når verandan. Hur du vill placera ditt hus och entrén i förhållande till väderstreck behöver du planera redan innan du väljer husmodell. Det allra bästa är att utgå ifrån din tomt och omgivningen, välja en husmodell som fungerar bra och vinkla huset på bästa sätt.

Den sista touchen för en välkomnande entré gör du enklast med prunkande blommor i krukor valda efter säsong. På Allers Trädgård finns många inspirerande tips om hur du bäst planterar i kruka.