Varför ska man bygga nytt hus?

Bygga nytt eller köpa begagnat hus?

Ni är inte ensamma om att ställa er frågan: Ska vi bygga nytt eller köpa begagnat? Därför har vi har jämfört alternativen och här lyfter fram några av de största fördelarna med att bygga ett VårgårdaHus! Trevlig läsning!

44185956_2166264996719467_3623661412259201024_o.jpg

Investeringskostnaden är ofta hög när man bygger nytt men och andra sidan så blir månadskostnaden relativt låg. Med mer isolering i golv, väggar och tak, ett effektivt värmesystem och energisnåla hushållsmaskiner blir driftskostnaderna lägre varje månad. Tack vare att ni vet vad det kostar, både i investering och drift, får ni dessutom ett fördelaktigare finansieringsupplägg på ett nybyggt hus. Väljer ni att bygga nytt så slipper ni fastighetsavgiften de första 15 åren - bra va?


I ett nytt hus är allting nytt och i har en hög kvalité rån start. Väggar och golv raka, el, vatten och avlopp har precis installerats och alla vitvaror är sprillans nya. Dessutom är värme- och ventilationssystemet modernt och mer energisnålt än på äldre hus. Många äldre hus kräver en omfattande renovering innan de håller lika god standard och det kan lätt dra iväg i både tid, energi och pengar. Dessutom är huset byggt enligt alla krav som råder just nu, vilket många av de äldre husen inte är. Ni blir alltså förberedda för framtiden!


Om ni köper ett begagnat hus är det ni, eller en anlitad besiktningsman, som måste undersöka fastigheten. Slitage och ålderdom anses inte som fel utan som renoveringsbehov. Och väljer ni att renovera är det svårt att fastställa slutsumman då huset kan ha dolda fel. Att bygga ett nytt hus är en stor process. Därför hjälper våra säljare er med alla funderingar och frågor kring husköpet redan från start! Huset slutbesiktigas av en oberoende besiktningsman och eventuella fel åtgärdas av entreprenören eller VårgårdaHus (beroende på entreprenadform) inom utsatt tid. Dessutom skyddas ni av lagar och försäkringar som ger er möjlighet att reklamera eventuella fel de första 6 månaderna och du har möjlighet till en garantibesiktning när huset är 2 år. Utöver det har alla maskiner och vitvaror naturligtvis ordinarie garantitider.