@uttryckform lever på sitt intresse för återbruk

I ett lugnt villakvarter i Floda hittar vi familjen Kollberg som byggde hus för över 15 år sedan och som verkligen har gjort huset till ett hem. Huset har ett tidlöst uttryck utvändigt och den vackra lockläkten är målad i en varm grå ton som står sig lika fint då som nu. För några år sedan kompletterade även familjen huset (Villa Ekängen) med en egenritad tillbyggd veranda på husets gavel, så vackert!

Hur gör man ett hus till ett hem?

Jag tänker att man blandar gammalt med nyare - ärvda prylar med designat återbruk. Hitta en färgställning som kan gå genom hemmet och komma in i form av både väggar och detaljer. Textilier som stora mattor, kuddar och gardinlängder är fint och väldigt trevligt, även om jag själv låter gröna växter utgöra gardinerna. Hitta detaljerna men tänk även i stora drag. Titta efter gamla skåp och skänkar som blir som ett statement i rummet - måla om dem det behövs eller utgå från dem när man tänker färg. Tavelväggar är också väldigt vackert. Det kan vara med nyare foton kombinerat med oljemålningar och prints.

Marie Kollberg

Gör: Driver instagramkontot @uttrycksform, äger butiken Retrouttryck i Lerum och har podcasten ”Retrorepan” med en vän.

Bor: Tillsammans med familjen i ett Villa Ekängen i Floda, utanför Göteborg.

Favoritkonton att följa:
@elin_lervik
@kaksmulankarin
@patriciarodi

Om ni skulle bygga hus igen , vad hade ni gjort annorlunda?

Vi älskar vårat hus och är väldigt nöjda med det, skulle vi byggt igen skulle vi nog lägga till en takkupa till på övervåningen och kanske byggt lite större. Det bästa tipset till andra som ska bygga hus är att verkligen titta på hus i olika stilar och fundera över vad man vill. Det ska vara ett gemensamt beslut som båda gillar och kan leva med länge!

Vad är dina bästa loppisknep?

Att vara ute i god tid, ha öppet sinne och försöka sortera bland allt - föreställa sig hur det kan se ut i ett annat sammanhang liksom. Kanske kolla bilder innan från deras instagram eller facebook för att lokalisera var någonstans det finns som man tänker springa och haffa. Ha koll på trender och så vidare så kan man implementera det på begagnade prylar. Och framför allt, välja second hand i första hand.