Skillnaden mellan olika plantyper

Vi vet att det kan vara knepigt att förstå skillnaden mellan de olika plantyperna så kommer en övergripande förklaring!

1-planshus.png

1-planshus

Ett 1-planshus passar er som inte vill ha trappor då alla rum finns på samma plan. Ett 1-planhus kräver oftast en större tomt då dessa hus har en större byggyta. Vissa av våra 1-planshus kan även levereras med inredningsbar vind och med olika typer av tak!

1.5-planshus.png
2-planshus.png

1,5-planshus

Hus med två våningar där rummen på övre plan har sänkt väggliv på grund av snedtak. I ett 1,5 planshus får ni en stor boyta i förhållande till byggytan. Ett 1,5 planshus får ha ett väggliv på max 0,7 meter för att inte bli ett 2-planhus.

2-planshus

Till skillnad från de andra planhusen så har rummen på andra våningen i ett 2-planshus fullt väggliv, dvs full takhöjd på hela öre plan. Det innebär att det finns mr plats för fönster och allt övervåningen helt enkelt blir ljusare! Ni får även en stor boyta i förhållande till byggytan!