Semester på hemmaplan! #Hemester #Svemester

Att vi behöver begränsa vårt resande är såklart tråkigt, men med lite research och bra inställning kan man enkelt göra semestern hemma till något alldeles underbart! Här kommer vår bästa tips för en lyckad semester på hemmaplan!


1. Picknick

Ta med frukosten, lunchen, fikat, pizzan eller ostbrickan ut! Hitta en mysig plats och njut av att känna solen värme, höra fåglarna kvitter och vindens sus. Lägg undan telefonerna för extra avslappning!


2. Roadtrip med matfokus!

Kör en heldag med frukost, fika, lunch, middag och dryck på olika lokala ställen och gör dagen till en roadtrip med mat i fokus! Promenera eller cykla mellan maten så att ni blir hungriga igen. Ett perfekt sätt att stötta sina lokala handlare och restauaranger!

Inflyttnimgsfest i ett Villa Säveholm

Inflyttnimgsfest i ett Villa Säveholm

3. Bjud in till middag med vänner eller familj!

Stora tillställningar ska man ju undvika i dessa tider, men en lagom stor middag med vänner eller familj kan vara perfekt att bjuda på för att ha något kul att se fram emot! Gör uteplatsen till ett vardagsrum och bär ut filtar, kuddar, häng upp vimplar och ljusslingor och tänd en massa ljus! Extra kul med ett spännande tema - Marokanskt-tema, mexikanst-tema, Abba-tema, hatt-tema eller kanske klassisk maskerad? Våga ta ut svängarna och låt temat synas i matval, inredning, musik och klädval!


4. Testa en ny sport eller hobby

Har du inte testat mountainbike, kampsport, crossfit, discogolf eller sup-surfing än? I år kanske är året då du ger dig ut på nya äventyr!? Våga ta steget, utmana en familjemedlem eller kompis och låt kropp och knopp få jobba lite! Det är viktigt med rörelse för hela hälsan!