Bygg ditt egna utekök! 5 tips

Inred trädgården med ett trendigt utekök och få en ny oas! Utekök är en självklarhet i många länder med mer sol och värme och att samlas kring mat förenar familj och vänner. Nu har trenden kommit till Sverige och uteköken börjar nu konkurrera med de klassiska uterummen. Här kommer därför några handfasta tips till er som funderar på att bygga ett utekök!

Inred med mysiga textilier, stora växter, jordnära färger och naturliga materialval!

Inred med mysiga textilier, stora växter, jordnära färger och naturliga materialval!


Utgå från era behov

Planera uteköket efter era behov och fundera på vad som är viktigt för er. Vilken grill behöver ni? Behöver ni bänkar, moduler eller vill ni plats bygga köket? Hur ser er platsen ut?

 

Håll utekök och hus i samma stil

Titta på husets utseende, er inredning , färger och materialval inomhus och försök få med samma känsla ut. Det är alltid trevligt om uteplatsen och käket speglar personerna som bor där! Tänk också på placeringen och att skapa skydd mot sol och vind eller satsa på infravärme för att förlänga utesäsongen.

 

Inbyggd grill!

Visste ni att det finns både kol och gasolgrillar som är gjorda för inbyggnad? Grillen är en given och central del i uteköket så tänk på grillen som en bra investering!

 

Vatten & Diskho

Det enklaste är att sätta in diskho i ett sidobord och ansluta trädgårdsslangen. Lagar ni mycket mat ute? Då kan det vara värt mödan att dra fram varm- och kallvatten. Anslutningen måste dock gå att stänga av vintertid! Glöm inte heller att leda bort avrinningen från huset!

 

 Gör det enkelt att kliva ut!

Välj möbler, textilier och förvaring som tål att stå ute året om. En idé kan vara att lägga sten eller spång mellan huset och uteköket för att göra det ännu enklare att ta sig ut! Planera ett träd eller införskaffa stora växter som palmer etc för att göra uteköket och matplatsen lummigare! Plantera olika kryddor och gör lite plats för att odla sallad så blir sommarsalladen och grillmaten lätt att slänga ihop!